Selecteer een pagina

GEVELBESCHERMING

Om een blijvende kwaliteit en doeltreffendheid van jouw voegwerk en gevel te behouden, is een goede gevelbescherming nodig. Bij Interbrickx maken we gebruik van hydrofuge om jouw gevel de nodige bescherming te bieden.

Hydrofuge is een kleurloze behandeling en vormt dus een onzichtbare beschermingslaag – zeg maar barrière – tussen de buitenlucht enerzijds en jouw gevel anderzijds. Het is een waterafstotende laag die moet voorkomen dat vocht in jouw woning binnendringt. Daarnaast vermijd je dankzij hydrofuge ook de vorming van mos en algen.

Een gevelbescherming door middel van hydrofuge verkleint de zuigkracht van de poriën van jouw gevel sterk, waardoor regenwater niet langer een gevaar vormt voor jouw woning. In tegenstelling tot verf, dekt hydrofuge de poriën niet af, waardoor de stenen nog rustig kunnen ademhalen en drogen.

Vooral broze en lichte gevelstenen hebben baat bij een goede gevelbescherming. Dat zijn stenen die veel last hebben van stof, mosgroei, zure regen en uitlaatgassen van auto- en vrachtverkeer.

Nog niet elke buitenmuur is voorzien van een regenspouw. Volle muren zonder een regenspouw zijn gevoeliger voor vocht en moeten dus extra beschermd worden. Zeker als die muur aan de regenkant ligt, kan een gevelbescherming geen kwaad. Muren aan de regenkant zijn vaak vochtig, koud en kil en verhogen bovendien de kosten om jouw woning warm te houden.

Is hydrofuge waar je naar op zoek bent? Of heb je een vraag over hoe Interbrickx jouw gevel kan beschermen? Neem dan contact op met ons op 051 49 57 49.